Rijlessen

Je mag al beginnen met lessen vanaf 16,5 jaar en ook je theorie, die 1,5 jaar geldig is kan je dan al gaan halen. Vanaf 16,5 jaar mag je een tussentijdse toets rijden en vanaf 17 jaar mag je praktijk examen afleggen. Je mag pas alleen gaan rijden wanneer je 18 jaar oud bent,tot die tijd rijd je met een bevoegd begeleider. Een voordeel is, dat je wel bromfiets mag rijden met je rijbewijs.

Theorie en rijexamen

 Voor het behalen van je theorie bied ik een online theorie cursus aan van I theorie voor een aantrekkelijke prijs. Als je goed geleerd hebt,dan kan je je theorie examen aanvragen op de website van het CBRRijschool Dolman kan eventueel ook het theorie examen reserverenTheorie leren is iets wat je in principe zelf moet doen, maar heb je vragen of is er iets niet duidelijk kan ik je daar natuurlijk altijd meer uitleg over geven

Iedereen die examen gaat doen bij het CBR moet een verklaring omtrent de gezondheid invullen. Dit is de Eigen VerklaringJe kan de Eigen Verklaring via het CBR kopen. Wanneer je één van de vragen in de Eigen Verklaring met Ja moet beantwoorden, dan moet je door een arts van het CBR gekeurd worden. Kijk hier dus tijdig naar om onnodig oponthoud te voorkomen.

Voordat Rijschool Dolman voor jou een aanvraag voor het rijexamen kan indienen bij het CBR moet je de rijschool hiervoor toestemming geven. Dit doe je door de rijschool te machtigen met DigiD, hieraan zijn geen verdere kosten verbonden en dit doe je op de website van het CBRDe code van de rijschool is 1518 G0, deze heb je nodig bij het machtigen.

Tussentijdse toets

Rijschool Dolman adviseert om een Tussentijdse toets (TTT) af te leggen. Deze TTT maakt dan ook onderdeel uit van het lesplan. Het grote voordeel van een TTT is dat je dan al eens met een echte examinator van het CBR op pad gaat, die jouw rijvaardigheden met ons (want ik rijd natuurlijk ook mee) bespreekt . Dit neemt heel wat spanningen weg voor het echte examen! En als je de bijzondere verrichtingen voldoende afrond, krijg je hiervoor vrijstelling voor je eerste praktijk examen. De kans om de eerste keer te slagen ligt echt hoger wanneer jij een TTT hebt gedaan. Voor meer info en een filmpje over de TTT klik hier.

Praktijkexamen

Na de TTT werken we samen naar het praktijkexamen toe.